Tel: + 86 152 0161 9036

E-post: [e-postbeskyttet]

EN
Alle Kategorier

Nyheter

Hjem>Nyheter

Kort introduksjon av tre varmebehandlingsprosesser for herding av girrotrot

Tidspunkt: 2021-06-21 Treff: 28

   Styrken og bæreevnen til tannhjulene øker med tannoverflatenes hardhet. Dermed har varmebehandlingsteknologi for tannhjulsoverflateherding blitt mye brukt i produksjonen av innenlandske og eksterne gir. Varmebehandlingsmetodene som brukes for overflateherding av tannhjul og tannrøtter inkluderer hovedsakelig følgende tre prosesser.

1. Forgasser og slukker
   Etter karburering og bråkjøling har giroverflaten høy hardhet, slitestyrke og kontakttretthetsmotstand. I mellomtiden har kjernen høy styrke, tilstrekkelig slagfasthet og gode omfattende mekaniske egenskaper. Derfor har karburerings- og bråkjølingsprosessen blitt den ledende teknologien for maskinering av herdede gir og mer og mer brukt.

   De omfattende mekaniske egenskapene til karburerte og bråkjølte gir er høyere enn for overflateinduksjonsherdede gir. Imidlertid er karburerings- og bråkjølingsprosessen kompleks og varmebehandlingsdeformasjonen er stor. Generelt må de karburerte og bråkjølte girene slipes for å eliminere varmebehandlingsdeformasjon for å sikre girpresisjonen den fortjener.

   Siden det herdede tannoverflateutstyret etter karburering og bråkjøling ikke får slipe den runde tannrilledelen av tannroten, økes hardheten til tannrotoverflaten etter karburering og bråkjøling ved karburering og hardheten til tannen Den gjenværende trykkspenningen dannet på rotoverflaten blir bevart, og forbedrer derved effektivt bøyeutmattingsstyrken til giret.

2. Glødionnitrering
    Siden glødionitreringen utføres ved lav temperatur, skjer ingen faseendring, spesielt er varmebehandlingsdeformasjonen liten. Den har fordelene med rask nitreringshastighet, kort nitreringstid, energisparing, høy nitreringskvalitet og sterk tilpasningsevne til materialer. Dessuten har prosessen et godt driftsmiljø og er i utgangspunktet forurensningsfri.

   Derfor har den utviklet seg raskt, brukt på overflatebehandling av herdede tannhjul. Tannhjul etter glødionitrering trenger generelt ikke slipes. På grunn av begrensningen av dybden av nitreringslaget, er bruken av kraftige tannhjul med stor modul harde tannoverflater fortsatt begrenset.

   Etter glødionitreringen vil tennene ikke slipes, så hardheten til tannrotens sirkulære tannspor etter glødionnitreringsoverflaten og gjenværende trykkspenning på tannrotoverflaten etter forsterket gnistring kan bevares, og dermed effektivt forbedres. utmattelsesstyrke for girbøyning.

3. Induksjonsvarme overflateherding
   På grunn av den høye oppvarmingshastigheten til induksjonsherding, kan overflateoksidasjon og avkarbonisering av giret unngås. Siden girkjernen fortsatt er i lav temperatur og har høy styrke, reduseres varmebehandlingsdeformasjonen sterkt. Slukkingskvaliteten er høy. På grunn av den raske oppvarmingshastigheten er austenittkornene ikke enkle å dyrke. Etter bråkjøling kan overflatelaget oppnå nålformet martensitt, og overflatehardheten er 2~3HRC høyere enn vanlig bråkjøling. En rekke fordeler som enkel kontroll av bråkjølingsvarmetemperatur og herdedybde. Derfor utvikler teknologien for induksjonsoppvarming av overflateherding raskt.

    Siden det harde tannoverflateutstyret etter mellomfrekvensslukking ikke har lov til å slipe tannrotspordelen under sliping av tennene, økes hardheten til tannrotoverflaten etter mellomfrekvensslukkingen ved herding av overflaten og overflaten. av tannroten dannet etter styrking av shot peening. Den gjenværende trykkspenningen kan bevares, og forbedrer derved effektivt girets bøyningsutmattingsstyrke.


图片 3 副本
3 副本